Ισλαμιστές διατάζουν τις γυναίκες της Συρίας να φορούν μαντίλα, αλλιώς

Εντολή στις γυναίκες που διαμένουν στην ανατολική Συρία να φορέσουν την ισλαμική μαντίλα έδωσαν ισλαμιστές αντάρτες, προειδοποιώντας ότι όποια δεν υπακούσει θα υποστεί συνέπειες.

Σε ανακοίνωσή της, μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται Συμβούλιο Ισλαμικού Νόμου στο Ντέιρ αλ-Ζορ έδωσε στις γυναίκες διορία μέχρι το Σάββατο για να υπακούσουν στην εντολή.

Δε διευκρίνισε ωστόσο ποια θα είναι η ποινή που θα επιβληθεί σε όσες δεν φορέσουν τη μαντίλα.

Οι ισλαμιστικές οργανώσεις έχουν εξελιχθεί στην πιο ισχυρή δύναμη στην κατακερματισμένη αντίσταση που μάχεται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος εμφανιζόταν ανέκαθεν ως προασπιστής του λαϊκού κράτους στη Συρία.

«Δεδομένου ότι οι αμαρτίες είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο καθυστερεί η νίκη, το νομικό συμβούλιο της πόλης του Ντέιρ αλ-Ζορ είναι υποχρεωμένο να προωθήσει την αρετή και να εμποδίσει την έκλυση των ηθών» σημειώνεται στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο Facebook από έναν ακτιβιστή.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι το Μέτωπο αλ- Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, δύο σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την αλ-Κάιντα, προσπαθούν να επιβάλουν τη σαρία αναγκάζοντας τις γυναίκες στη Συρία να φορούν μαντίλες και να καλύπτουν πλήρως το σώμα τους.

Σε όσες δεν τηρούν τον «κώδικα ενδυμασίας» απαγορεύεται να κυκλοφορούν δημοσίως, να εργάζονται και να πηγαίνουν στο σχολείο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ