Αποτυχημένη απόπειρα αεροπειρατείας με (πιθανό) στόχο το Σότσι

Αποτυχημένη απόπειρα αεροπειρατείας που φαίνεται να είχε ως στόχο το Σότσι της Ρωσίας εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε πτήση της τουρκικής εταιρείας Pegasus Airlines που κατευθυνόταν προς την Κωνσταντινούπολη, έχοντας απογειωθεί από το Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, ο δράστης έχει συλληφθεί, όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους έχουν αποβιβαστεί και η επιχείρηση έχει λήξει.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 110 άνθρωποι, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών.

Ο Ουκρανός αεροπειρατής φαίνεται πως ζήτησε την ανακατεύθυνση του αεροσκάφους προς στο Σότσι, όπου σε εξέλιξη είναι ήταν η Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, η απόπειρα απέτυχε, και το αεροσκάφος προσγειώθηκε συνοδεία μαχητικών F-16 στην Κωνσταντινούπολη. Βρίσκεται σε ασφαλής περιοχή του αερολιμένα Σαμπιχά Γκογκτσέν, όπου και ελέγχθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Συγκεχυμένες παραμένουν ωστόσο οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η αεροπειρατεία.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Ουκρανός κρατούσε πυροκροτητή και ζήτησε αλλαγή πορείας προς Σότσι, με τουρκικά μένα να ισχυρίζονται πως τελικά επιβάτες και πλήρωμα πάλεψαν μαζί του και τον ακινητοποίησαν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Cihan, το πλήρωμα εξαπάτησε τον αεροπειρατή, κάνοντάς τον να πιστέψει πως κινούνταν προς Σότσι, αλλά προσγείωσαν το αεροπλάνο στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου Dogan, ο αεροπειρατής ήταν μεθυσμένος και τελικά το πλήρωμα και οι επιβάτες τον ηρέμησαν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ