Προσωπική υπόθεση Ολάντ θεωρεί το φερόμενο ειδύλλιο με Γκαγέ το 77% των Γάλλων

Προσωπική υπόθεση του Φρανσουά Ολάντ θεωρεί το 77% των γάλλων πολιτών το φερόμενο ειδύλλιο του γάλλου προέδρου με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ, όπως καταδεικνύει η πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την ανάδυση του σκανδάλου, και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal du Dimanche.

Η τάση αυτή κυριαρχεί σε όλες της δημογραφικές και πολιτικές ομάδες, ενώ μονάχα το 23% κρίνει πως πρόκειται για ένα δημόσιο θέμα.

Την ίδια στιγμή, μετά την φημολογία για το ειδύλλιο, το 84% των Γάλλων απαντά πως δεν έχει αλλάξει γνώμη για τον Ολάντ, το 13% δηλώνει πως άλλαξε προς το χειρότερο και το 3% άλλαξε προς το καλύτερο.

Οι λιγότερο «θορυβημένοι» από τη φερόμενη σχέση είναι οι νέοι, καθώς το 90% δηλώνει πως η υπόθεση είναι προσωπικό ζήτημα του γάλλου προέδρου.

Αντίθετα, «αυστηρότεροι» κριτές του κ. Ολάντ είναι οι ηλικιωμένοι και οι υποστηρικτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης UMP, καθώς σε ποσοστό 32 και 33% αντίστοιχα θεωρούν πως ο βίος του αρχηγού του κράτους είναι αφορά όλους τους Γάλλους.

Ακόμα και ανάμεσα στους ενεργούς καθολικούς, μπλοκ που εμφανίζεται εχθρικό προς το Σοσιαλιστή πρόεδρο έπειτα από την νομιμοποίησης των γάμων ομοφύλων, μόλις το 33% αντιλαμβάνεται το ζήτημα ως «μία δημόσια υπόθεση».

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρόεδρος Ολάντ έχει επικρίνει το πολύκροτο δημοσίευμα του περιοδικού Closer, που αποκάλυψε τη φερόμενη σχέση, ως «επίθεση στο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα». Παρά ταύτα, δεν έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς του εντύπου.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ