Ερντογάν: Συνωμοσία κατά της Τουρκίας - Όποιος τολμήσει να μας βλάψει θα τού σπάσουν τα χέρια

Νέα προειδοποίηση προς τους “εσωτερικούς” και τους “εξωτερικούς εχθρούς” της Τουρκίας απηύθυνε την Κυριακή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συγκέντρωση οπαδών του στη Μαύρη Θάλασσα στον απόηχο και των συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη, κάνοντας λόγο για “διεθνές σχέδιο” και “συνωμοσία” κατά της γείτονος.

“Ο καθένας θα μάθει τη θέση του. Πράκτορες και προδότες δεν μπορούν να εξουσιάζουν στην Τουρκία. Όποιος τολμήσει να βλάψει, ή να βάλει παγίδες σε αυτή τη χώρα, όποιος προσπαθεί να αγγίξει την ανεξαρτησία μας, θα τού σπάσουν τα χέρια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Η Τουρκία δεν είναι πλέον μια χώρα όπου σκοτεινά κέντρα, οι γλώσσες τους, προδότες και κατάσκοποι έκαναν ό,τι θέλουν. Την τελευταία εβδομάδα, ένα σχέδιο, μια διεθνής συνωμοσία ξεκίνησε στην Τουρκία με ορισμένους παράγοντες της δικαιοσύνης και της αστυνομίας. Υπό το πρόσχημα της διαφθοράς, υπάρχει μια άσχημη, άδικη παγίδα. Το λέω, η διαφθορά είναι απλά ένα προκάλυμμα. Ποτέ μην πιστέψετε την εικόνα που προσπαθούν να δημιουργήσουν” ισχυρίστηκε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός
Εσωτερικών Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ, του οποίου ο γιος εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς από κοινού με άλλα 23 άτομα, υπέβαλε την παραίτησή του στον Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο ο Τούρκος ηγέτης θεωρεί ότι δεν υφίσταται σκάνδαλο, και προχωρεί στην εκκαθάριση της αστυνομίας και της δικαιοσύνης με την αποπομπή δεκάδων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, η αστυνομία κατάσχεσε εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ