Δύο γάλλοι στρατιώτες νεκροί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Δύο γάλλοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα κατά τη διάρκεια μαχών στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπαγκούι, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Τρίτης η γαλλική προεδρία.

Πρόκειται για τις πρώτες γαλλικές απώλειες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αφότου ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διέταξε ενίσχυση της γαλλικής δύναμης στην πρώην αποικία του Παρισιού την προηγούμενη εβδομάδα, δύναμη που ανέρχεται πλέον σε περίπου 1.600 στρατιώτες.

Ο χαμός των δύο στρατιωτών έρχεται ώρες αφότου το Παρίσι ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Ολάντ θα επισκεφτεί την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σήμερα Τρίτη, αφότου παραστεί στην επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η γαλλική αποστολή έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να αφοπλίσει τους αντιμαχόμενους μουσουλμάνους και χριστιανούς αντάρτες που είναι υπαίτιοι για εκατοντάδες θανάτους κατά τις τελευταίες ημέρες.

Οι ταραχές στην πολιτικά ασταθή χώρα ξεκίνησαν πριν από περίπου εννέα μήνες, αφότου αντάρτες της συμμαχίας Σέλεκα ανέτρεψαν την κυβέρνηση και κατέλαβαν την εξουσία.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ