Ο Ομπάμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στη χήρα του Νέλσον Μαντέλα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη χήρα του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, Γκράσα Μασέλ, είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε προς τη χήρα του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του Μαντέλα.

«Ο πρόεδρος ευχαρίστησε την κα Μασέλ για τη βαθιά επιρροή που είχε πάνω του ο Νέλσον Μαντέλα, και τόνισε την δύναμη του παραδείγματος του προέδρου Μαντέλα για το λαό της Νότιας Αφρικής και ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες για τις χαρές που η Γκράσα Μασέλ προσέφερε στη ζωή του Νέλσον Μαντέλα, και την κοινή δέσμευσή τους για έναν ειρηνικό και δίκαιο κόσμο» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Νότια Αφρική την ερχόμενη εβδομάδα για να παραστεί σε εκδηλώσεις μνήμης που θα γίνουν για τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία (των ΗΠΑ) θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Νότια Αφρική για να τιμήσουν την μνήμη του Νέλσον Μαντέλα και να παραστούν σε εκδηλώσεις μνήμης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σημειώνοντας ότι περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά την επίσκεψη αυτή θα ανακοινωθούν όταν θα είναι διαθέσιμες.

Ο αμερικανό ηγέτη θα συνοδέψουν στη Νότια Αφρική και οι δύο προκάτοχοί του, οι Τζορτζ Μπους ο νεότερος και Μπιλ Κλίντον.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ, ΑΜΠΕ