Ινδία: Ένοχο για το φόνο της 14χρονης κόρης του ζευγάρι οδοντιάτρων

Ένοχο για το φόνο της 14χρονης κόρης του και ενός οικιακού βοηθού κρίθηκε τη Δευτέρα ζευγάρι στην Ινδία, έπειτα από μία πολύκροτη δίκη που συγκλόνισε τη χώρα.

Το ζευγάρι οδοντιάτρων κατηγορούταν πως δολοφόνησε την κόρη του και τον νεπαλέζο οικιακό βοηθό, κόβοντας το λαιμό τους με «κλινική ακρίβεια», στην πολυτελή κατοικία της οικογένειας στο μεγαλοαστικό προάστιο Νόιντα του Νέου Δελχί, τον Μάιο του 2008.

Το 14χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του το πρωί της 16ης Μαΐου του 2008. Οι αστυνομικοί αρχικά υπέθεσαν πως δράστης ήταν ο νεπαλέζος οικιακός βοηθός, αλλά το πτώμα του βρέθηκε στην ταράτσα του κτηρίου μία ημέρα αργότερα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το ζευγάρι δολοφόνησε την κόρη του αφότου τη βρήκε με τον 45χρονο νεπαλέζο σε μία «απαράδεκτη» κατάσταση.

Η ποινή θα απαγγελθεί την Τρίτη. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ισόβιας κάθειρξης ή ακόμα και τη θανατική ποινή. Το ζευγάρι διεμήνυσε πως θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα για την αθώωσή του.

Σημειώνεται ωστόσο πως οι εισαγγελείς έχουν παραδεχτεί πως δε διαθέτουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι γονείς διέπραξαν το φόνο. Αντίθετα, το κατηγορητήριο στηρίζεται στην υπόθεση ότι οι γονείς ήταν οι τελευταίοι που είδαν τα θύματα.

Οι καταδικασθέντες αντιτείνουν πως είναι θύματα της ανικανότητας της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν αρχικά τη διερεύνηση της υπόθεσης έχουν κατηγορηθεί για την προχειρότητά τους, καθώς ώρες μετά την ανακάλυψη του πτώματος του κοριτσιού δεκάδες δημοσιογράφοι και περαστικοί είχαν βρεθεί στο χώρο του εγκλήματος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ