ΗΠΑ: Σύγκρουση αεροπλάνων - Αντιμέτωποι με το θάνατο στα 12.000 πόδια (video)

Δραματική πλάνα από βιντεοκάμερα, που δημοσιοποίησε το αμερικανικό δίκτυο NBC, δείχνουν καρέ - καρέ τη στιγμή που δύο αεροπλάνα που μεταφέρουν συνολικά εννέα αλεξιπτωτιστές συγκρούονται στον αέρα στις ΗΠΑ.

Ως εκ θαύματος, όλοι οι αλεξιπτωτιστές και οι δύο πιλότοι επέζησαν όταν τα δύο Τσέσνα συγκρούστηκαν το περασμένο Σάββατο στο βορειοδυτικό Ουισκόνσιν κοντά στη λίμνη Σουπίριορ. Το ένα συνετρίβη.

Το βίντεο δείχνει μια ομάδα αλεξιπτωτιστών να ετοιμάζεται να κάνει άλμα από το ένα αεροπλάνο στα 12.000 πόδια, όταν σημειώνεται η σύγκρουση:



Διακρίνεται μια μπάλα φωτιάς από την έκρηξη, με το κατεστραμμένο αεροπλάνο και τρεις αλεξιπτωτιστές να στροβιλίζονται στο κενό, τους δύο εναπομείναντες στο εσωτερικό του να κάνουν άλμα με τα αλεξίπτωτά τους για να σωθούν, και τον πιλότο να κάνει χρήση του συστήματος εγκατάλειψης του αεροσκάφους.

Ο πιλότος του δεύτερου αεροπλάνου με τους υπόλοιπους αλεξιπτωτιστές κατάφερε να το προσγειώσει με ασφάλεια, παρά τις βλάβες που υπέστη στον έλικα και το φτερό.

Υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας ερευνούν τα αίτια του ατυχήματος αναφέροντας ότι θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρξουν θύματα από τη σύγκρουση. Ο πιλότος του πρώτου αεροπλάνου και ορισμένοι αλεξιπτωτιστές υπέστησαν μόνο μικροτραυματισμούς.

An FAA investigator Sunday, Nov. 3, 2013 examines the wreckage of a plane that crashed in Superior, Wis., Saturday after a midair collision with another plane. Both planes were carrying skydivers. No one was seriously injured in the incident. (AP Photo/The News-Tribune, Steve Kuchera)
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ