Πακιστάν: Κρυφά θάφτηκε ο νεκρός ηγέτης των Ταλιμπάν – όρκος εκδίκησης

Υπό το «παραπέτασμα» του σκοταδιού έθαψαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν το νεκρό ηγέτη τους, Χακιμουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος σκοτώθηκε την Παρασκευή από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των Ηνωμένων Πολιτειών, εκλέγοντας παράλληλα έναν νέο επικεφαλής και ορκιζόμενοι εκδίκηση.

«Κάθε σταγόνα από το αίμα του Χακιμουλάχ θα μετατραπεί σε έναν βομβιστή αυτοκτονίας. Η Αμερική και οι φίλοι της δεν θα είναι ευτυχείς, διότι θα εκδικηθούμε για το αίμα του μάρτυρά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αζάμ Ταρίκ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Τη θέση του Μεχσούντ στην ηγεσία της οργάνωσης ανέλαβε το μέχρι πρότινος νούμερο 2, Καν Σαΐντ, γνωστός και ως Σατζνά. Ο νεκρός αρχηγός ήταν επικηρυγμένος από την Ουάσιγκτον έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η κηδεία του Μεχσούντ έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, παρουσία λιγοστών συντρόφων του, λόγω φόβων πως θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο νέας επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση του Πακιστάν καταδίκασε τη θανατηφόρα επίθεση κατά του Μεχσούντ ως μία «προσπάθεια επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των ειρηνευτικών επαφών» μεταξύ του Ισλαμαμπάντ και των Ταλιμπάν.

«Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε [οι διαπραγματεύσεις] να αποτύχουν», συμπλήρωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της χώρας, Περβέζ Ρασίντ.

Ορισμένοι μάλιστα πακιστανοί πολιτικοί έχουν ζητήσει τον αποκλεισμό των οδών ανεφοδιασμού του NATO μεταξύ του Πακιστάν και του Αφγανιστάν ως αντίποινα για την ενέργεια των ΗΠΑ.

Στον απόηχο της επίθεσης, το Πακιστάν έχει τεθεί σε κόκκινο συναγερμό για τον φόβο αντιποίνων. Οι Αρχές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και άλλες εγκαταστάσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ