Τυνησία: Βομβιστική επίθεση σε τουριστικό θέρετρο

Ένας καμικάζι βομβιστής ανατινάχθηκε με τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε μια παραλία του τουριστικού θέρετρου Σους της Τυνησίας χωρίς να προκαλέσει άλλα θύματα, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν ακόμη επίδοξο καμικάζι βομβιστή στον τάφο του πρώην προέδρου Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο πρώτος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά του σε μια παραλία κοντά στο ξενοδοχείο Παλμ στη Σους, ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό νότια της Τύνιδας. Σύμφωνα με ένα τηλεοπτικό δίκτυο, είχε προηγουμένως προσπαθήσει να εισέλθει στο ξενοδοχείο, αλλά εμποδίστηκε από τους φρουρούς της ασφάλειας. Σύμφωνα μάλιστα με αυτόπτες μάρτυρες, εντοπίσθηκε ως ύποπτος από τους φρουρούς και καταδιώχθηκε, πριν ανατινάξει τα εκρηκτικά στην έρημη παραλία. Ο δεύτερος βομβιστής συνελήφθη στον τάφο του Μπουργκίμπα στο Μοναστίρ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις είναι σπάνιες στην Τυνησία, αλλά η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως μαχητικοί ισλαμιστές έχουν εκμεταλλευθεί το χάος στη γειτονική Λιβύη για να προμηθευθούν όπλα και να εκπαιδευθούν.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ