Στη δημοσιότητα βίντεο του Πρίμπκε: Οι παρτιζάνοι προκάλεσαν τη σφαγή!

Ο ναζί εγκληματίας πολέμου Έριχ Πρίμπκε, που απεβίωσε σε ηλικία 100 ετών στις 11 Οκτωβρίου, μίλησε από τον τάφο την Πέμπτη, καθώς ο δικηγόρος του έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο – μαρτυρία του ανθρώπου που καταδικάστηκε για την εκτέλεση 335 αμάχων σε σπηλιές κοντά στη Ρώμη.

Μιλώντας στην ιταλική γλώσσα στο βίντεο –που δεν είναι γνωστό πότε γυρίστηκε- ο Πρίμπκε εμφανίστηκε αμετανόητος για το ρόλο του στη σφαγή των Αρδεατικών Σπηλαίων κατηγορώντας τους παρτιζάνους της αντίστασης ότι την προκάλεσαν!

Η μαζική δολοφονία του 1944 από τους Ναζί ήταν αντίποινα εναντίον μιας επίθεσης ανταρτών κατά την οποία 33 Γερμανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Οι Ναζί εκτέλεσαν 10 ιταλούς πολίτες για κάθε Γερμανό στρατιώτη και πέντε ακόμα άτομα που συγκέντρωσαν στις σπηλιές κατά λάθος...



"Πραγματοποίησαν την επίθεση γνωρίζοντας θα υπάρξουν αντίποινα... Νόμιζαν ότι τα αντίποινα από εμάς θα μπορούσε να προκαλέσουν μια επανάσταση" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρίμπκε.

Ο αρνητής
του Ολοκαυτώματος είπε ότι ένας συνάδελφος του αξιωματικός των Ες Ες ανέφερε ότι ήταν εντολή του Χίτλερ να πραγματοποιήσουν την εκτέλεση και όποιος δεν επιθυμούσε να λάβει μέρος θα έπρεπε να σταθεί με τα θύματα για να εκτελεστεί."

"Ήταν τρομερό για εμάς να κάνουμε κάτι τέτοιο", είπε ο Πρίμπκε, χωρίς όμως να ζητήσει σε καμία συγγνώμη ευθέως από τις οικογένειες των θυμάτων του.

Ερωτηθείς από έναν συνομιλητή εκτός κάμερας αν μπορούσε να παρακούσει την εντολή εκτέλεσης ο Πρίμπκε είπε: "Φυσικά ήταν αδύνατο". Η αναζήτηση για το χώρο ταφής της σορού του συνεχίζεται.
Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας