Γραφείο εργασίας για ανέργους των Ελεύθερων Δημοκρατών μέσα στη Βουλή

Παράρτημα μέσα στη γερμανική κάτω Βουλή «έστησε» την Τετάρτη το γραφείο εύρεσης εργασίας της Γερμανίας, προκειμένου να προσφέρει συμβουλές στους εκατοντάδες υπαλλήλους των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία αφότου το κόμμα του Φίλιπ Ρέσλερ απέτυχε να μπει στην Μπούντεσταγκ για πρώτη φορά από το 1949.

Μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές της Κυριακής, το FDP είχε 93 βουλευτές, μεταξύ των οποίων πέντε υπουργούς, και περίπου 650 υπαλλήλους στο κοινοβούλιο.

Όλα αυτά άλλαξαν ωστόσο μετά την ήττα των Ελεύθερων Δημοκρατών στις εκλογές, και η ουρά που σχημάτιζαν οι εργαζόμενοι του FPD προκειμένου να μιλήσουν στους 30 συμβούλους εύρεσης εργασίας έφτανε έως το τέλος του μεγάλου διαδρόμου της Μπούντεσταγκ.

«Η κατάσταση δεν μπορεί γίνει πολύ χειρότερη από αυτό. Μπορούμε να ρίξουμε όλη τη δουλειά που κάναμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στα σκουπίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ένα 32χρονος εργαζόμενος του FPD, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Προσέθεσε μάλιστα πως κατά τις τελευταίες ημέρες πολλοί εργαζόμενοι του κόμματος έλαβαν περιπαιχτικά μηνύματα για τη μοίρα τους μετά τις εκλογές. Η παρηγοριά; «Οι υπολογιστές [μας] θα σβήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες έτσι κι αλλιώς», συμπλήρωσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ