Σφοδρές μάχες στις Φιλιππίνες με 100 ισλαμιστές νεκρούς ή υπό κράτηση

Σχεδόν 100 ισλαμιστές μαχητές έχουν είτε σκοτωθεί είτε συλληφθεί κατά τις τελευταίες ημέρες στις νότιες Φιλιππίνες, στο πλαίσιο εξελισσόμενης επιχείρησης της Αστυνομίας και του στρατού για την απελευθέρωση σειράς παραλιακών οικισμών που ελέγχονται από τους αντάρτες, όπως δήλωσαν την Κυριακή τοπικοί αξιωματούχοι.

Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας έρχεται ως απάντηση σε μία πολυήμερη κρίση ομηρίας στην περιοχή, στην κοινότητα Ζαμπόγκα, στο δημαρχείο της οποίας περισσότεροι από 100 αντάρτες κρατούν δεκάδες πολίτες αιχμαλώτους. Ο ακριβής αριθμός των ομήρων δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Οι τακτικές δυνάμεις μάχονται προκειμένου να προσεγγίσουν την Ζαμπόγκα.

«Κερδίζουμε έδαφος, συνεχίζουμε την προέλασή μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, αντισυνταγματάρχης Ραμον Ζαγκάλα, προσθέτοντας πως ο στρατός προσπαθεί να υπολογίσει την δύναμη πυρός που χρησιμοποιεί ώστε να αποφθεχθούν οι απώλειες αμάχων.

Έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι έξι πολιτών και στρατιωτών και τεσσάρων χωρικών. Τουλάχιστον 51 αντάρτες έχουν σκοτωθεί και 42 έχουν συλληφθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαρ Ρόχας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ