Κλείσιμο

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για Συρία με αίτημα της Μόσχας

Αναβάλλεται η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που είχε προγραμματισθεί για τις 23:00 ώρα Ελλάδας.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, δίχως να έχει αποσαφηνιστεί η αιτία. Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία και Γαλλία αναμένεται να καταθέσουν ψήφισμα που θα θέτει ένα πλαίσιο όρων και ελέγχου για τον χημικό αφοπλισμό της Δαμασκού, όπως δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Ως «απαράδεκτο» χαρακτήρισε το σχέδιο του Λονδίνου, της Ουάσιγκτον και του Παρισιού ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας πως η Μόσχα θα καταθέσει τη δική της πρόταση ψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ, την ετοιμότητα της Συρίας να αποκαλύψει τα χημικά της όπλα, να διακόψει την παραγωγή τους και να επιτρέψει σε προσωπικό του ΟΗΕ πρόσωαση στις σχετικές εγκαστάσεις διεμήνυσε η Συρία.

Εν τω μεταξύ, τη θέση ότι οι έλεγχοι του συριακού χημικού οπλοστασίου μπορούν να ξεκινήσουν εφόσον οι ΗΠΑ απαρνηθούν τη χρήση στρατιωτικής βίας υιοθέτησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ