Κλείσιμο

Νέος ομαδικός βιασμός στην Ινδία – Θύμα 23χρονη φωτορεπόρτερ

Θύμα ομαδικού βιασμού από πέντε άνδρες έπεσε μία 23χρονη φωτορεπόρτερ στη Βομβάη της Ινδίας. 

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Την ώρα της επίθεσης, η γυναίκα βρισκόταν σε αποστολή για το αγγλόφωνο περιοδικό στο οποίο εργαζόταν και συνοδεύονταν από έναν άνδρα φίλο της, ο οποίος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους δράστες.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σ' ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο υφαντουργίας στο Λόουερ Παρέλ, μια πρώην βιομηχανική περιοχή που είναι τώρα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες συνοικίες της πόλης, με πολυτελή διαμερίσματα, εμπορικά κέντρα και μπαρ.

"Το βράδυ, το κορίτσι και ο συνάδελφός του τραβούσαν φωτογραφίες. Δύο άνδρες πλησίασαν και την ρώτησαν αν έχει άδεια για να φωτογραφίζει. Στη συνέχεια ήρθε άλλος ένας άνδρας και η φωτογράφος υπέστη ομαδικό βιασμό", δήλωσε σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ο αστυνόμος Σατιαπάλ Σινγκ.

Για την υπόθεση κρατούνται 16 άτομα. 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στην Ινδία.

Το ζήτημα της σεξουαλικής βίας κατά γυναικών έχει έλθει στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος από τα τέλη του 2012 στη χώρα, έπειτα από τον πολύκροτο ομαδικό βιασμό που κατέληξε στον θάνατο μίας νεαρής φοιτήτριας σε λεωφορείου του Νέου Δελχί. Έκτοτε έχουν σημειωθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από BBC και ΑΜΠΕ