Ιράκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε νέο αιματοκύλισμα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στο Ιράκ, λόγω βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε καφενείο στην πόλη Μπαλάντ, 80 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ακόμα 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το οποίο τοποθετεί τον αριθμό των νεκρών στους οκτώ.

Η επίθεση της Δευτέρας έρχεται στον απόηχο του αιματηρότερου ιερού μήνα του Ραμαζανιού από το 2007, κατά τον οποίο τουλάχιστον 671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διαιρεμένη χώρα. Οι εορτασμοί για το Ραμαζάνι έληξαν με τον πλέον αιματηρό τρόπο το Σάββατο, όταν σχεδόν 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν λόγω σειράς επιθέσεων ανά τη χώρα.

Σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 4.137 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ από τις αρχές του 2013, λόγω του αναζωπυρωμένου κύματος βίας που πλήττει τη χώρα.

Το παρατεταμένο αιματοκύλισμα έχει εγείρει νέους φόβους για το ενδεχόμενο εμφύλιας σύγκρουσης μεταξύ της Σουνιτικής μειονότητας και της Σιιτικής πλειοψηφίας στο Ιράκ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ