Άγκυρα: Οι τούρκοι πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο

Κάλεσμα προς τους τούρκους πολίτες να εγκαταλείψουν το Λίβανο απηύθυνε την Παρασκευή η Άγκυρα, έπειτα από την απαγωγή δύο τούρκων πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Την ευθύνη για την απαγωγή έχει αναλάβει η οργάνωση Ζουγάρ αλ-Ιμάμ Ριντά, τονίζοντας πως οι δύο απαχθέντες θα απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση εννέα λιβανέζων ομήρων στη Συρία.

«Δεδομένες της παρούσας κατάστασης, οι πολίτες μας θα πρέπει να αποφύγουν τα ταξίδια προς το Λίβανο, παρά μόνο εάν είναι απαραίτητο», σημειώνει ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, συμβουλεύοντας τους τούρκους πολίτες να «εγκαταλείψουν το Λίβανο εάν είναι δυνατό, για την ασφάλειά τους».

Παράλληλα, η Άγκυρα επέστησε την προσοχή σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν στο Λίβανο, υπογραμμίζοντας πως «προσβλέπει» στη λιβανική κυβέρνηση προκειμένου αυτή να λάβει τα «απαραίτητα μέτρα» που θα «διασφαλίσουν την ασφάλεια» των τούρκων πολιτών στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στο Λίβανο, η απαγωγή των δύο πιλότων έλαβε χώρα κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού, κοντά στο αεροδρόμιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, το γεγονός ότι οι απαγωγείς γνώριζαν πως το λεωφορείο όπου επιτέθηκαν μετέφερε προσωπικό των Τουρκικών Αερογραμμών καταδεικνύει ένα υψηλό επίπεδο προετοιμασίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ