Ολάντ: Η ανάκαμψη έχει μπει σε τροχιά

Η οικονομική ανάπτυξη έχει μπει σε τροχιά, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 14ης Ιουλίου.

«Η ανάκαμψη είναι εδώ», διεμήνυσε ο Ολάντ στην ερώτηση εάν η πρόβλεψη για συρρίκνωση κατά 0,2% της γαλλικής οικονομίας για το 2013 από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής τον ανησυχεί.

«Υπάρχει μία βιομηχανική παραγωγή που επανακινείται», επιχειρηματολόγησε ο Ολάντ, διευκρινίζοντας πως η Γαλλία είναι «η χώρα εκείνη στην Ευρώπη που η βιομηχανική παραγωγή ξαναμπήκε σε κίνηση με τη μεγαλύτερη ταχύτητα».

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο να χαθεί εν τη γενέσει της η ανάκαμψη λόγω της αύξησης των φόρων, ο πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η αύξηση αυτή θα είναι «στο ιδεώδες ύψος, το λιγότερο δυνατό».

«Ναι, θα το κάνουμε, έχουμε κάνει ήδη οικονομίες, και δεν πρόκειται να προβώ σε αύξηση φόρων παρά μόνον εάν αυτοί είναι απολύτως απαραίτητοι, στο ιδεώδες ύψος, το λιγότερο δυνατόν», τόνισε.

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο αιματηρό σιδηροδρομικό δυστύχημα, λέγοντας ότι η Γαλλία «θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα για να συντηρήσει το κλασσικό σιδηροδρομικό της δίκτυο», αντί να δίνει προβάδισμα στους συρμούς μεγάλης ταχύτητας.

Τόνισε πως «στις επενδύσεις, που θα είναι τόσο σημαντικές στα ερχόμενα χρόνια, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις κλασσικές γραμμές».
Πηγή: skai.gr