Ο Μαντέλα έχει τις αισθήσεις του και αναγνωρίζει πρόσωπα

Ο Νέλσον Μαντέλα έχει τις αισθήσεις του και αναγνωρίζει τα πρόσωπα των επισκεπτών στο νοσοκομείο της Πρετόρια όπου νοσηλεύεται, δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ανιψιός του και βασιλιάς της φυλής Τέμπου, στην οποία ανήκει και ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

«Είναι καλά», τόνισε ο βασιλιάς Μπουγιελεζάγια Νταλινντιέμπο, ο οποίος τυγχάνει και ανιψιός του κ. Μαντέλα. «Δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά με αναγνώρισε και έκανε μερικά νεύματα αναγνώρισης, μεταξύ άλλων με τα μάτια», δήλωσε ο κ. Νταλινντιέμπο, κρατώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους για την πορεία της υγείας του 94χρονου ασθενούς.
Πρόσθεσε ότι ο θείος του υποβοηθείται με πολλούς τρόπους και είναι συνδεδεμένος με πολλά σωληνάκια.

Ο κ. Νταλινντιέμπο έφθασε στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία αρχηγών φυλών για να «αποτίσουν φόρο τιμής στον μεγάλο ηγέτη».

Ο Νέλσον Μαντέλα «ανταποκρίνεται στη θεραπεία» και παραμένει σε «κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα.

Την Τρίτη, επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση χαρακτήρισε την κατάσταση του κ. Μαντέλα «κρίσιμη αλλά σταθερή», ενώ μέλη της οικογένειάς του έδωσαν θετικά μηνύματα για την εξέλιξή της.

Οι ιατροί που παρακολουθούν τον νοτιοαφρικανό πρώην πρόεδρο έχουν απορρίψει κάθε σκέψη για διακοπή της μηχανικής υποστήριξης στον ασθενή, με εξαίρεση την περίπτωση που θα παρουσιαστεί σοβαρή αδράνεια ζωτικών οργάνων.
Πηγή: skai.gr