Κλείσιμο

«Έφυγε» ο Μητροπολίτης Αγ. Φραγκίσκου

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο οποίος επισκέφθηκε το μακαριστό ιεράρχη την περασμένη Πέμπτη, βαθιά συγκινημένος ανήγγειλε το γεγονός του θανάτου και προέβη σε δήλωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Σήμερα, το εσπέρας των Χριστουγέννων, ένας επιφανέστατος και προσφιλέστατος ιεράρχης της Εκκλησίας μας στην Αμερική, ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Αντώνιος, εκλήθη από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να αφήσει αυτόν το φθαρτό κόσμο. Βαθιά θλιμμένοι από τον αιφνίδιο χωρισμό, παρηγορούμεθα από τη βεβαιότητα ότι ο προσφιλής μας αδελφός βρίσκεται με το Θεό, έχοντας αφήσει πίσω του μία πολύτιμη κληρονομιά πλήρους αφοσιώσεως στον Χριστό και στην Εκκλησία του, ένα καταπληκτικό επισκοπικό έργο, μια αξιοσημείωτη έντονη αγάπη για τους ανθρώπους, ένα διακαές πάθος για την Ορθοδοξία και μια έκδηλη χαρά για πολυδιάστατη διακονία».
Ο Μητροπολίτης Αντώνιος ενθρονίσθηκε ως ο πρώτος επίσκοπος της νεοϊδρυθείσας τότε Επισκοπής Αγίου Φραγκίσκου στις 7 Ιουνίου 1979. Υπηρέτησε ως Επίσκοπος και αργότερα ως Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου έχοντας την πνευματική εποπτεία των δυτικών πολιτειών.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1935 στο χωριό Αυγενική της Κρήτης, το τρίτο παιδί μεταξύ των έξι της οικογένειάς του και μεγάλωσε μέσα στα δύσκολα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Είχε φοιτήσει στην Εκκλησιαστική Σχολή Χανίων Κρήτης και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Η κηδεία του Μητροπολίτη Αντώνιου θα γίνει την Τετάρτη στον Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως στο Οκλαντ, στην Καλιφόρνια.
Πηγή: skai.gr