Αίγυπτος: Κύμα δυσαρέσκειας κατά του Μόρσι

Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιείται στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου. Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και χαιρετίζουν την ανακοίνωση του στρατού, σύμφωνα με την οποία οι διαδηλώσεις της Κυριακής στη χώρα αποτελούν, μια χωρίς προηγούμενο έκφραση της λαϊκής βούλησης...

Νωρίτερα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου είχε συνάντηση με τον αιγύπτιο πρόεδρο μετά το τελεσίγραφο 48 ωρών που είχε δώσει στην κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα του λαού. Προειδοποιούσε πως σε διαφορετική περίπτωση ο στρατός θα προσφέρει το δικό του «οδικό χάρτη για το μέλλον» της χώρας.

Τα αιματηρά επεισόδια, που κατέληξαν σε 16 θανάτους προκάλεσαν και κυβερνητική κρίση, καθώς πέντε υπουργοί συναντήθηκαν για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν σε έκφραση συμπαράστασης προς τους διαδηλωτές.

Την Κυριακή, την πρώτη επέτειο ανόδου στην προεδρία του ισλαμιστή Μόρσι, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους ζητώντας εκλογές.

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κοινοβουλευτική ισχύ ισλαμικό κόμμα της Αιγύπτου ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι φοβάται την επάνοδο του στρατού στην πολιτική ζωή μετά την ανακοίνωση του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων το οποίο έδωσε 48 ώρες στους πολιτικούς για να επιλύσουν την πολιτική κρίση.

Το κόμμα Νουρ πιστεύει πως απειλείται η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου από τον διχασμό ανάμεσα στους ισλαμιστές που κυβερνούν και τους αντιπάλους τους, δήλωσε ο Χάλεντ Αλάμ Εντίν, ανώτατο στέλεχος του κόμματος, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αλ Αχράμ. «Αλλά έχουμε φόβους για την επιστροφή του στρατού για άλλη μια φορά στo πολιτικό προσκήνιο σε κυρίαρχο ρόλο», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr