Κλείσιμο

Αίγυπτος: Συνάντηση Μόρσι με τον επικεφαλής του στρατού

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι συναντήθηκε με τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων μαζί με τον πρωθυπουργό Χισάμ Καντίλ τη Δευτέρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της αιγυπτιακής προεδρίας στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στη σελίδα αφού ο στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι εξέδωσε ένα τελεσίγραφο προς τον Μόρσι και την πολιτική ηγεσία καλώντας τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη νομή της εξουσίας μέσα σε 48 ώρες.

Στη σελίδα της αιγυπτιακής προεδρίας στο Facebook έχει αναρτηθεί μια φωτογραφία που απεικονίζει τον Μόρσι με τον Καντίλ και τον στρατηγό Σίσι να κάθονται σε πολυθρόνες χαμογελώντας. Δεν είναι σαφές το πότε είχε ληφθεί αυτή η φωτογραφία.

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κοινοβουλευτική ισχύ ισλαμικό κόμμα της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι φοβάται την επάνοδο του στρατού στην πολιτική ζωή μετά την ανακοίνωση του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων το οποίο έδωσε 48 ώρες στους πολιτικούς για να επιλύσουν την πολιτική κρίση.

Το κόμμα Νουρ πιστεύει πως απειλείται η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου από τον διχασμό ανάμεσα στους ισλαμιστές που κυβερνούν και τους αντιπάλους τους, δήλωσε ο Χάλεντ Αλάμ Εντίν, ανώτατο στέλεχος του κόμματος, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αλ Αχράμ. «Αλλά έχουμε φόβους για την επιστροφή του στρατού για άλλη μια φορά στo πολιτικό προσκήνιο σε κυρίαρχο ρόλο», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr