Ράμα: Καλύτερο του προβλεπομένου το αποτέλεσμα για τους Σοσιαλιστές

Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, ανακοίνωσε το απόγευμα, ότι η νίκη της Συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Αλβανίας, της οποίας ηγείται, θα πετύχει καλύτερο από το προβλεπόμενο εκλογικό αποτέλεσμα. Την Κυριακή ανακοίνωσε νίκη της συμμαχίας του με 80 έδρες από τις συνολικά 140 στην αλβανική βουλή.

Κάλεσε ωστόσο όλη την εκλογική μηχανή του Σοσιαλιστικού Κόμματος και της Συμμαχίας του να καταμετρήσουν «και την τελευταία ψήφο» υπέρ του Σ. Κόμματος και των συμμάχων. Επίσης κάλεσε τους οπαδούς του για αυτοσυγκράτηση και συμπεριφορά στο ύψος του συντάγματος και του εκλογικού νόμου, ώστε η εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί ομαλά, «για να αφαιρεθεί από τη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, η κηλίδα αμφισβητούμενων εκλογών».

Στη χώρα η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων συνεχίζεται. Μέχρι τώρα το ποσοστό καταμέτρησης στα εκλογικά τμήματα έχει φτάσει μόλις στο 25%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στην αντιπολίτευση φαίνεται ότι έχει σταθερό προβάδισμα ακόμα και στα σκληρά προπύργια του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, σε σημείο που μπορεί να μιλάει κανείς για σαρωτική νίκη.

Επίσης, μέχρι το σημείο αυτό, πέρα από κάθε πρόβλεψη, η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων είναι ομαλή, χωρίς προβλήματα και ενστάσεις. Στις εκλογές αυτές οι Έλληνες της Αλβανίας φαίνεται θα έχουν πέντετουλάχιστον υποψηφίους βουλευτές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εκλογή τους, μάλιστα και στις περιοχές με αμιγή ελληνικό μειονοτικό πληθυσμό, πετυχαίνεται κυρίως με τα μεγάλα αλβανικά κόμματα.

Πηγή: Παναγιώτης Μπάρκας, Αργυρόκαστρο