Αυστρία: Διαδήλωση τούρκων μεταναστών υπέρ του Ερντογάν

Περίπου 8.000 τούρκοι μετανάστες διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βιέννη υπέρ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι διαδηλωτές, κρατούσαν τουρκικές σημαίες και κάποιοι πανό με φωτογραφίες του τούρκου πρωθυπουργού. Περίπου 600 άτομα πήραν μέρος σε αντιδιαμαρτυρία κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες μετά τη «χρήση υπερβολικής βίας» της τουρκικής αστυνομίας για να διαλύσει διαδηλωτές που αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης για την ανακαίνιση του Γκεζί Πάρκ που εξελίχθηκαν σε αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, καθώς πολλοί τούρκοι πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του, και τις όλο και πιο αυταρχικές πολιτικές του.  Στην Αυστρία ζει σήμερα μια μεγάλη τουρκική κοινότητα.

"Boyun Egme - Μη λυγίζετε" είναι το μήνυμα που απευθύνει στο μεταξύ προς τους τούρκους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ιστορία του με εξώφυλλο στα τουρκικά.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ