Από τη Ρωσία στη Βενεζουέλα ο Σνοόυντεν;

Από ρωσικό έδαφος στη Βενεζουέλα ο Σνόουντεν; Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Αεροφλότ της πτήσης Χονγκ Κονγκ – Μόσχα, στο οποίο επέβαινε ο αμερικανός έφτασε στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, αλλά αυτό δεν θα το τέλος του ταξιδιού του Aμερικανού... 

Σύμφωνα πάντα με –ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες των ρωσικών ΜΜΕ, τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) περιμένουν διπλωματικοί υπάλληλοι της πρεσβείας της Βενεζουέλας ώστε να το μεταφέρουν τη Δευτέρα με πτήση στην Αβάνα και από εκεί στo Kαράκας.

Στο μεταξύ, ο αμερικανός γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Τσαρλς Σούμερ υποστήριξε το Σάββατο ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανότατα γνώριζε και ενέκρινε το ταξίδι του Έντουαρντ Σνόουντεν από το Χονγκ Κονγκ στη Μόσχα και ότι αυτό θα βλάψει πιθανότατα τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Ο Σνόουντεν κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία.

"Ο Πούτιν φαίνεται ότι επιδιώκει πάντα να μπαίνει στο μάτι των ΗΠΑ είτε με το θέμα της Συρίας, του Ιράν και τώρα βεβαίως με τον Σνόουντεν", τόνισε ο Σούμερ στο CNN και πρόσθεσε ότι στην υπόθεση ίσως έχει αναμιχθεί και η Κίνα.

Σημειώνεται ότι ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το αίτημα του Σνόουντεν για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε περίπτωση που κατατεθεί, ενώ πηγή της ρωσικής αστυνομίας ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές δεν έχουν τίποτα εναντίον του πρώην και δεν σκοπεύουν να τον συλλάβουν.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ