Συνάντηση Ερντογάν με διαδηλωτές του πάρκου Γκέζι την Τετάρτη

Με εκπροσώπους των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί της Κωνσταντινούπολης θα συναντηθεί την Τετάρτη ο τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Μπουλέντ Αρίντς.

«Ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και αυτός συμφώνησε να συναντηθεί με τους οργανωτές», δήλωσε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο κ. Αρίντς, προσθέτοντας πως στόχος των επαφών θα είναι ο τερματισμός των κινητοποιήσεων.

Οι ταραχές, που ταλανίζουν την Τουρκία επί 11 πλέον ημέρες, ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή, με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης να αναπλάσει το πάρκο Γκέζι, μία από τις λιγοστές εστίες «πράσινου» στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά ταύτα, η σκληρή στάση που υιοθέτησε η Αστυνομία οδήγησε στην ραγδαία εξέλιξη των πρώτων πορειών σε ένα κύμα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως κατά τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ερντογάν έχει υιοθετήσει μία ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στο σύνολο των διαδηλωτών, προειδοποιώντας πως η υπομονή που έχει επιδείξει έως τώρα έχει «όρια».

Ωστόσο, ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός έχει παραδεχθεί πως έγιναν «λάθη» στους αρχικούς χειρισμούς της Αστυνομίας έναντι των περιβαλλοντικών διαδηλωτών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ