Αίγυπτος: Ο Μόρσι απέκλεισε διαπραγματεύσεις με απαγωγείς

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι απέκλεισε την Κυριακή τις διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς των τριών αστυνομικών και των τεσσάρων στρατιωτών που εμφανίζονται να ικετεύουν για την απελευθέρωσή τους σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι απαγωγές της περασμένης Πέμπτης στη χερσόνησο του Σινά επέφεραν το κλείσιμο των συνόρων από την αστυνομία ως μέσο πίεσης για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων η αιγυπτιακή κυβέρνηση. «Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με εγκληματίες» δήλωσε όμως ο Μόρσι στο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube την Κυριακή φαίνεται να δείχνει τους επτά ομήρους, με δεμένα τα μάτια και με τα χέρια στο κεφάλι τους, να αναφέρουν τα ονοματεπώνυμά τους. Ένας από αυτούς, που φαίνεται να απειλείται με όπλο, αναφέρει ότι οι απαγωγείς θέλουν την απελευθέρωση «πολιτικών ακτιβιστών» Βεδουίνων.

Ανέφερε δε, ονομαστικά ένα Βεδουίνο που καταδικάστηκε σε θάνατο μετά από μια επίθεση 2011 σε ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη του Βόρειου Σινά Ελ-Αρίς.

«Ελπίζουμε ότι εσείς, ο πρόεδρος, θα απελευθερώσετε το συντομότερο δυνατόν τους πολιτικούς ακτιβιστές γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο τα βασανιστήρια» αναφέρει ο όμηρος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ