Κλείσιμο

Περού: Τουλάχιστον 26 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στις Άνδεις

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο βορειοδυτικό Περού, όταν επιβατικό λεωφορείο που κινούνταν σε ορεινό δρόμο κοντά στην πόλη Οτούζκο καταγκρεμίστηκε σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων.

«Έως τώρα έχουμε βρει 26 πτώματα, και επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», όπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομικής δύναμης του Οτούζκο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η τραγωδία προκλήθηκε από την κακή κατάσταση του οχήματος, τους «φιδωτούς» ορεινούς δρόμους, και πιθανό λάθος του οδηγού.

Τα δυστυχήματα είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στους επικίνδυνους και κακοσυντηρημένους δρόμους των περουβιανών Άνδεων. Τον τελευταίο μόνον μήνα, ακόμα 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορα τροχαία στο βόρειο Περού, το οδικό δίκτυο του οποίου είναι, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, σε πολύ μεγάλο τμήμα του ορεινό.

Το 2011, 1.124 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.583 τραυματίστηκαν σε 1.108 δυστυχήματα και ατυχήματα στους δρόμους των περουβιανών Άνδεων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Το υπεραστικό λεωφορείο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από την Καζαμπάμπα, πάνω στις Άνδεις, με προορισμό το Τουχίλο, στα παράλια του Ειρηνικού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ