Μαυροβούνιο: «Νικητές» και οι δύο υποψήφιοι...

Τη νίκη τους ανακοίνωσαν και οι δύο υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές του Μαυροβουνίου.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μίοντραγκ Λέκιτς δήλωσε πως κέρδισε τις εκλογές, αμφισβητώντας ως "κλοπή" τη νίκη που ισχυρίστηκε πως κέρδισε λίγο νωρίτερα ο απερχόμενος πρόεδρος Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Η πλευρά του Βουγιάνοβιτς δήλωσε ότι σύμφωνα με το σύνολο των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, επικρατεί με ποσοστό 51,3 τοις εκατό έναντι του αντιπάλου του με 48,7 τοις εκατό.

Από την άλλη, οι υποστηρικτές του Λέκιτς ισχυρίζονται ότι έχουν μικρό προβάδισμα με 50,5 τοις εκατό έναντι 49,5 τοις εκατό του Βουγιάνοβιτς. Η αντιπολίτευση δήλωσε ότι έχει καταμετρηθεί το 92 τοις εκατό των ψήφων.

Η μικρή διαφορά των αποτελεσμάτων μεταξύ των δύο κομμάτων προκαλεί έκπληξη, καθώς ο Βουγιάνοβιτς θεωρείτο ότι θα είχε μια εύκολη νίκη και θα παρέμενε στην εξουσία για τρίτη συνεχή πενταετία. Ο απερχόμενος πρόεδρος αποτελεί στενό σύμμαχο του Τζουκάνοβιτς, ο οποίος έχει διατελέσει καθήκοντα πρωθυπουργού για πάνω από δύο δεκαετίες.

Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τον Τζουκάνοβιτς για διαφθορά και νεποτισμό στο Μαυροβούνιο, καθώς και για αντιδημοκρατικές πρακτικές μέσω κατάχρησης του ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας και των μέσων ενημέρωσης.
Πηγή: skai.gr