Πέντε νεκροί από συγκρούσεις Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων κατά τις τελευταίες 24 ώρες στα περίχωρα του Καΐρου στην Αίγυπτο, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Σύμφωνα με πηγές των πρακτορείων Reuters και Associated Press, οι πέντε άνδρες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην πόλη Κουσούς, στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας. Το κρατικό πρακτορείο MENA τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων στα τέσσερα.

Πηγές του Reuters αναφέρουν πως η αντιπαράθεση ξεκίνησε αφότου παιδιά της χριστιανικής κοινότητας ζωγράφισαν κάτι προσβλητικό στον τοίχο ενός ισλαμικού ινστιτούτου. Αντίθετα, οι πηγές του AP σημειώνουν πως ο αναβρασμός προέκυψε όταν νέοι της μουσουλμανικής κοινότητας ζωγράφισαν έναν ανάποδο σταυρό στον τοίχο του εν λόγω κτηρίου.

Πρόκειται για το τελευταίο σε μία σειρά περιστατικών θρησκευτικής βίας στην πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου, καθώς η ένταση μεταξύ της χριστιανικής και της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αίγυπτο έχει αυξηθεί έπειτα από την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Η Αίγυπτος έχει πληθυσμό 85 εκατομμυρίων κατοίκων, εκ των οποίος περίπου το 10% είναι Χριστιανοί.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ