Β. Κορέα: Θα εξαπολύσουμε πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ

Την πρόθεσή της να εξαπολύσει μία προληπτική πυρηνική επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών διεμήνυσε την Πέμπτη, 7 Μαρτίου, η Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά την οποία η διεθνής κοινότητα αναμένεται να υιοθετήσει νέες κυρώσεις κατά της Πιόνγκ Γιάνγκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βορείου Κορέας, η οποία μεταδίδεται από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της απομονωμένης χώρας, η Πιόνγκ Γιάνγκ θα ασκήσει το δικαίωμά της να εξαπολύσει «προληπτική επίθεση προκειμένου να καταστρέψει τα προπύργια των επιτιθέμενων», κατηγορώντας συγκεκριμένα την Ουάσιγκτον πως πιέζει ώστε να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο κατά του Βορρά.

Οι κυρώσεις που αναμένεται να επιβληθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας έρχονται ως απάντηση στην επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα στα μέσα Φεβρυοαρίου. Επρόκειτο για την τρίτη επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή της απομονωμένης χώρας στην ιστορία της.

Παράλληλα, η Πιόνγκ Γιάνγκ «προειδοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην κάνει ένα ακόμη μεγάλο λάθος, όπως αυτό που έκανε στο παρελθόν, όταν κέρδισε τη μνησικακία του κορεατικού έθνους συμπεριφερόμενο ως πολεμικός υπηρέτης των ΗΠΑ το 1950» στον Πόλεμο της Κορέας.

Σημειώνεται ότι παρά τις απειλές της Βορείου Κορέας όσον αφορά το πυρηνικό της οπλοστάσιο, οι πυρηνικές δυνατότητες της Πιόνγκ Γιάνγκ παραμένουν, σύμφωνα με όλες της αναλύσεις, ιδιαίτερα περιορισμένες. Το βεληνεκές των πυραύλων που διαθέτει δεν επαρκεί ώστε να πλήξει τις ΗΠΑ, ωστόσο, πιστεύεται ότι κατέχει επαρκές πυρηνικό υλικό για να παράγει αρκετές πυρηνικές βόμβες.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ