Μαντούρο: Ο Τσάβες δίνει ακόμα μάχη για τη ζωή

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο καρκινοπαθής πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της λατινοαμερικανικής χώρας, Νίκολας Μαντούρο.

«Δίνει μάχη για την υγεία, για την ζωή του και εμείς τον συντροφεύουμε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαντούρο μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας.

«Ο κομαντάντε είναι άρρωστος γιατί αφιέρωσε όλη του τη ζωή σε αυτούς που δεν έχουν τίποτε [...] Ξέρετε γιατί παραμέλησε την υγεία του; Διότι αφιερώθηκε ολοκληρωτικά, ψυχή τε και σώματι [...] για να δώσει στο λαό μια πατρίδα, να δώσει δουλειά, ζωή, κατοικία, υγεία, τροφή, μόρφωση σε αυτούς που δεν είχαν τίποτα. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια», συμπλήρωσε ο κ. Μαντούρο.

Ο 58χρονος Ούγκο Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα στις 18 Φεβρουαρίου, αφότου παρέμεινε νοσηλευόμενος επί περίπου τρεις μήνες στην Κούβα, όπου υποβλήθηκε στην τέταρτη επέμβαση κατά του καρκίνου από τον Ιούνιο του 2011.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας, ο κ. Τσάβες εξακολουθεί να αντιμετωπίζει «αναπνευστική ανεπάρκεια» και αναπνέει διασωληνωμένος. Κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής ανάρρωσής του στην Κούβα, ο ασθενής ηγέτης κινδύνεψε σοβαρά από μία λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως ο κ. Τσάβες διατηρεί τον έλεγχο και επικοινωνεί γραπτώς με τους συνεργάτες του από το νοσοκομείο.

Ο κ. Τσάβες δεν έχει πραγματοποιήσει ουδεμία δημόσια εμφάνιση ή δήλωση από τις 11 Δεκεμβρίου, ενώ το μοναδικό στοιχείο που δίνει μία εικόνα για την κατάσταση της υγείας του είναι ένα σετ φωτογραφιών που δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου και έδειχνε τον ασθενή πρόεδρο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αγκαλιά με τις δύο κόρες του, να βαστά μία εφημερίδα της εκείνης της ημέρας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ