Ισπανία: 45 συλλήψεις έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας

Στη σύλληψη 45 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων εννέα ανηλίκων, προχώρησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικές Αρχές στη Μαδρίτη, όταν μία μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλει η ισπανική κυβέρνηση κατέληξε σε σφοδρές οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας, 40 άνθρωποι, ανάμεσά τους 12 αστυνομικοί, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ομάδες νεαρών διαδηλωτών έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βάδισαν στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας και άλλων μεγάλων πόλεων της ιβηρικής χώρας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της βαθιάς λιτότητας, της διαφθοράς και της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας.

Συγκεντρωμένοι κάτω από ένα πανό που έγραφε «Πλημμυρίδα Πολιτών», φοιτητές, ιατροί, συνδικαλιστές και συνταξιούχοι ένωσαν τις φωνές τους διαμαρτυρόμενοι για μία πραγματικότητα που «βλέπει» την Ισπανία να ταλανίζεται από τη δυσθεώρητη ανεργία και τη συνεχιζόμενη ύφεση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ