Η Γαλλία έχει τους περισσότερους ομήρους παγκοσμίως

Η Γαλλία έχει τους περισσότερους ομήρους παγκοσμίως, μετά την απαγωγή μιας γαλλικής οικογένειας στο Καμερούν την Τρίτη. Μόνο στην Αφρική, οι απαχθέντες γάλλοι υπήκοοι ανέρχονται σήμερα στους 15. 

Με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, το γάλλικο ΥΠΕΞ κάλεσε τους πολίτες του να εγκαταλείψουν το βόρειο Καμερούν «το συντομότερο δυνατόν», μετά την απαγωγή επτά υπηκόων της, της οικογένειας Μουλέν - Φερνιέ.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό απαγωγής αλλοδαπών στο βόρειο Καμερούν, πρώην αποικία της Γαλλίας. Οι απαχθέντες ήταν τουρίστες, τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά.

Μάρτυρες δήλωσαν σε γαλλικά και αφρικανικά ΜΜΕ ότι οι απαγωγείς έφεραν όπλα καλάσνικοφ, και άρπαξαν την οικογένεια από το όχημα στο οποίο επέβαινε, χωρίζοντας τους ενηλίκους από τα παιδιά. Μετά πέρασαν τα σύνορα με τη Νιγηρία. 


Η απαγωγή πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες μετά από αυτήν των επτά ξένων εργαζόμενων – ανάμεσά τους κι ένας Έλληνας - σε κατασκευαστική εταιρεία στη βόρεια Νιγηρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ισλαμική οργάνωση Ανσάρου.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ