Ατζέντης: Τεράστια υποστήριξη έχει λάβει από τους οπαδούς του ο Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους έχει λάβει «συντριπτική υποστήριξη» από τους οπαδούς του, παρά το γεγονός ότι παραμένει υπό κράτηση κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συντρόφου του, όπως δήλωσε την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, ο ατζέντης του παραολυμπιονίκη δρομέα, αφότου τον επισκέφτηκε στην φυλακή.

«Πολλοί οπαδοί» από «ολόκληρο τον κόσμο» έχουν στείλει τις ευχές τους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ατζέντης Πιτ βαν Ζιλ, εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα όπου κρατείται ο Πιστόριους, συμπληρώνοντας πως η υποστήριξη που έχει λάβει ο πελάτης του είναι «πραγματικά σε παγκόσμια κλίμακα».

Συνεχίζοντας, ο κ. βαν Ζιλ σχολίασε πως ο θάνατος της συντρόφου του διάσημου αθλητή είναι «τραγικός», αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως δεν προτίθεται να προβεί σε οιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την υπόθεση.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία έρχονται στο φως όσον αφορά την υπόθεση Πιστόριους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της νοτιοαφρικανικής εφημερίδας City Press, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει μέσα στην οικία του αθλητή ένα μπαστούνι του μπέισμπολ καλυμμένο με αίμα, και προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν ο παραολυμπιονίκης επιτέθηκε στη φίλη του με το μπαστούνι ή εάν αυτή το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί.

Η 29χρονη κοπέλα βρέθηκε τελικά να έχει πυροβοληθεί πολλές φορές.

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του γύρω στις 03:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. Όταν η οικογένειά του έφθασε, αυτός κατέβαινε τις σκάλες κρατώντας τη νεαρή γυναίκα και έτρεμε.

Το θύμα ανέπνεε ακόμη και αυτός προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή δίνοντάς της το «φιλί της ζωής». Ο Πιστόριους φέρεται να είπε στην αδελφή του ότι κάτι φοβερό συνέβη και πέρασε τη Ρέβα για διαρρήκτη.

Ωστόσο, τρεις πηγές της εφημερίδας αποκλείουν την εκδοχή αυτή – την οποία έχει απορρίψει η Αστυνομία από την Πέμπτη – αντιτείνοντας ότι δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ