Αντιδιαδήλωση υπέρ του Μόρσι στην Αίγυπτο

Χιλιάδες υποστηρικτές του ισλαμιστή πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαδήλωσαν την Παρασκευή για να καταγγείλουν τη βία μετά από εβδομάδες αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.

Το κυβερνών ισλαμικό κόμμα είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στη διαδήλωση με σύνθημα «Μαζί ενάντια στη βία», κατηγορώντας την ηγεσία της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης για την αναταραχή που σάρωσαν τη χώρα.

Οι διαδηλωτές
ζήτησαν επίσης την απελευθέρωση του φονταμενταλιστή ηγέτη Σείχη Ομάρ Αμπντέλ Ραχμάν, που είναι φυλακισμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ρόλο του στην επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 1993.

«Το Ισλάμ έρχεται», «Το Κοράνι είναι το σύνταγμά μας!», φώναζαν οι διαδηλωτές. Αλλοι επευφημούσαν τον αιγύπτιο πρόεδρο, ενώ ένα πανό ανέγραφε: «Όχι στη βία, ναι στην Σαρία» (τον ισλαμικό νόμο).

Οι αντίπαλοί του Μόρσι λένε ότι έχει προδώσει την επανάσταση που ανέτρεψε τον Χόσνι Μουμπάρακ, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί τη δύναμή του για να προωθήσει τα συμφέροντα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ