Αλ Κάιντα: Όλοι οι μουσουλμάνοι κατά της «σταυροφόρου» Γαλλίας στο Μάλι

Κάλεσμα προς τους απανταχού μουσουλμάνους να θυσιάσουν τον εαυτό τους και να προσφέρουν κάθε δυνατή χρηματική βοήθεια προκειμένου να καταπολεμήσουν τη «σταυροφορική» επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι, απηύθυνε ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, μέσω ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τη Σουνιτική οργάνωση, η γαλλική επέμβαση στη βόρεια Αφρική ισοδυναμεί με την «σιωνιστική κατοχή της Παλαιστίνης», με την παροχή βοήθειας προς τους ισλαμιστές που δρουν στο Μάλι να αποτελεί «καθήκον κάθε ικανού μουσουλμάνου», ο οποίος καλείται «να προσφέρει τον εαυτό του ή τα χρήματά του».

Η Γαλλία επενέβη στο Μάλι έπειτα από σχετικό αίτημα της μαλιανής κυβέρνησης, προκειμένου να ανακόψει την ακατάσχετη προέλαση των ισλαμιστών ανταρτών προς την πρωτεύουσα Μπαμάκο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι ισλαμιστές μαχητές είχαν καταλάβει τις αχανείς βόρειες περιοχές του Μάλι στις αρχές του 2012, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησης λόγω στρατιωτικού πραξικοπήματος. Η απόφαση του Παρισιού να παρέμβει στο Μάλι έλαβε αναδρομικά την υποστήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ορισμένοι από τους αντάρτες που επιχειρούσαν στο Μάλι συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ενώ ο πόλεμος στην αφρικανική χώρα έχει πλέον εισέλθει στο επικίνδυνο στάδιο της επανεγκαθίδρυσης της τάξης, καθώς οι ισλαμιστές έχουν καταφύγει στις ερημικές και ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, απ’ όπου μπορούν να εξαπολύσουν ασύμμετρο πόλεμο κατά της κυβερνητικής εξουσίας.

Το τμήμα της Αλ Κάιντα που επιχειρεί στην Υεμένη έχει χαρακτηριστεί από τον πρώην επικεφαλής της CIA, στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ως «ο πιο επικίνδυνος τοπικός κόμβος στην παγκόσμια τζιχάντ».
Πηγή: skai.gr