Ολάντ: Η μάχη στο Μάλι δεν έχει ακόμα τελειώσει

Με φωνές «Σ’ ευχαριστούμε Γαλλία» υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Τιμπουκτού τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λίγες ημέρες αφότου τα γαλλικά στρατεύματα εκδίωξαν τους ισλαμιστές αντάρτες που είχαν καταλάβει το βόρειο τμήμα του Μάλι από την ιστορική πόλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Ολάντ προειδοποίησε πως η μάχη κατά των ισλαμιστών δεν έχει ακόμα τελειώσει, υποσχόμενος πως οι γαλλικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποσυρθούν από την εμπόλεμη χώρα έως ότου να αντικατασταθούν από την σχεδιαζόμενη πολυεθνή αφρικανική δύναμη που θα τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Η μάχη δεν έχει ακόμα τελειώσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ. «Είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τους μαλιανούς μέχρι να ανακτήσουν ολόκληρη την εθνική τους κυριαρχία», συμπλήρωσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Καθήκον της αφρικανικής δύναμης θα είναι να «ξεριζώσει» τους αντάρτες από τις αχανείς εκτάσεις της ερήμου Σαχάρας και τις ορεινές περιοχές του βόρειου Μάλι, όπου αυτοί έχουν καταφύγει. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως, παρά τις απώλειες που έχουν υποστεί, οι ισλαμιστές θα μπορέσουν να ανασυνταχθούν στα καταφύγιά τους, εκκινώντας έναν ανορθόδοξο πόλεμο κατά των τακτικών δυνάμεων.
Πηγή: skai.gr