Βενεζουέλα: Τελετή ορκωμοσίας για τον Τσάβες, εν τη απουσία του

Ανεπίσημη τελετή ορκωμοσίας για την ανάληψη καθηκόντων του επανεκλεγέντα προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, τελέσθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα Καράκας. Η λεπτομέρεια; Ο ίδιος ο ασθενής πρόεδρος Τσάβες ήταν απών.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, πρόκειται για την πρώτη φορά στα χρονικά που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του.

Παρά την απουσία του λαοφιλή ηγέτη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του προεδρικού μεγάρου, πολλοί ντυμένοι στα κόκκινα χρώματα της «επανάστασης», προκειμένου να γιορτάσουν την τυπική έναρξη της νέας προεδρικής θητείας του Τσάβες, παρά τα «σύννεφα» που πλανώνται όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του.

«Όλοι είμαστε ο Τσάβες», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Παρά τις αντιδράσεις της αποδυναμωμένης αντιπολίτευσης, η «πραγματική» ορκωμοσία του Τσάβες, έχει αναβληθεί από την κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του Ανώτατου Δικαστηρίου, ενώ παράλληλα οι «τσαβίστας» πέτυχαν την επανεκλογή ενός πιστού σύμμαχου του προέδρου στην προεδρία της Βουλής.

Ο ηγέτης της λατινοαμερικανικής χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ουδεμία δημόσια εμφάνιση, ούτε έχει εκφωνήσει κάποιο μήνυμα, από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε μετέβη στην Αβάνα όπου υπεβλήθη στην τέταρτη αντικαρκινική εγχείρηση κατά τους τελευταίους 19 μήνες.

Η ακριβής κατάσταση της υγείας του παραμένει αβέβαιη, με τους συμμάχους του να αναγνωρίζουν ωστόσο πως έχουν εμφανιστεί «επιπλοκές» στην μετεγχειρητική ανάρρωσή του.
Πηγή: skai.gr