Μπραχίμι: Λύση για το συριακό εντός του 2013

Εξεύρεση λύσης για τη Συρία διαβλέπει, εντός του 2013, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, Λαχντάρ Μπραχίμι, με βάση τους όρους ενός ειρηνευτικού σχεδίου που συμφωνήθηκε στη Γενεύη τον Ιούνιο.

«Υποστηρίζω ότι η λύση πρέπει να έρθει αυτό τον χρόνο: το 2013 και Θεού θέλοντος πριν από τη δεύτερη επέτειο από την έναρξη της κρίσης», δήλωσε ο κ. Μπραχίμι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Αραβικό Σύνδεσμο στο Κάιρο.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου δήλωσε πως για την επίλυση της κρίσης πρέπει να εφαρμοστεί σύντομα κατάπαυση του πυρός, να σχηματιστεί μία μεταβατική κυβέρνηση με ευρεία εξουσία και να οδηγηθεί με ασφάλεια η χώρα σε εκλογές.
Ο κ. Μπραχίμι προειδοποίησε ακόμα ότι μία καθυστέρηση στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τη Συρία αλλά και την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο βετεράνος αλγερινός διπλωμάτης συναντήθηκε στη Δαμασκό με τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ χθες είχε συνομιλίες στη Μόσχα και με τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Πηγή: skai.gr