Μουσουλμανική Αδελφότητα: Ορδές «τραμπούκων» κατά της νομιμότητας

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου δήλωσε ότι οι συγκρούσεις της Τετάρτης έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Κάιρο διαπράχθηκαν από «ορδές τραμπούκων», κάνοντας λόγο για «συνωμοσία» κατά του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και της ίδιας της Αδελφότητας.

«Η συνωμοσία ήταν μια προσπάθεια να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο, να το καταλάβουν, και να ανατρέψουν (τη δημοκρατική) νομιμότητα» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η προσπάθεια απέτυχε από τις «θυσίες των αδελφών μας, οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους και το αίμα τους για να προστατέψουν τη (δημοκρατική) νομιμότητα και την επανάσταση».

Η Αδελφότητα
υποστηρίζει ότι οι «τραμπούκοι» εκτός από βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα ήταν επίσης οπλισμένοι με διαφορετικούς τύπους ελαφρών και πυροβόλων όπλων. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι πέντε από τα μέλη της σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 600 τραυματίστηκαν έξω από το προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου της Αιγύπτου, και των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα ο αιγυπτιακός στρατός έχει δημιουργήσει ζώνη ασφαλειας γύρω απο το προεδρικό μέγαρο όπου επιστρέφουν εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.

Η οικογένεια του προέδρου
Μόρσι φαίνεται ότι εγκατέλειψε την προεδρική κατοικία για λόγους ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr