Ισραήλ: Νέο κόμμα ανακοινώνει η Τζ. Λίβνι δυο μήνες πριν τις εκλογές

Νέο κόμμα ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει η πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και πρώην ηγέτιδα του κεντρώου κόμματος Καντίμα, Τζίπι Λίβνι, η οποία επιστρέφει στην πολιτική ζωή της χώρας μετά από περίπου επτά μήνες απουσίας.

Το νέο κόμμα θα ονομάζεται "Το Κίνημα" όπως ανέφερε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου, σχεδόν δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 22 Ιανουαρίου 2013.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ξαφνική ανακοίνωση αποχώρησης από την πολιτική του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ.

Την 1η Μαΐου η Λίβνι είχε ανακοινώσει την παραίτησή της από το κοινοβούλιο, ένα μήνα μετά την ήττα της στις εσωκομματικές εκλογές του Καντίμα.

«Το Ισραήλ είναι πάνω σε ένα ηφαίστειο. Το διεθνές ρολόι γυρίζει και η ύπαρξη του Ισραήλ ως εβραϊκού και δημοκρατικού κράτους κινδυνεύει με θάνατο», είχε δηλώσει πριν υποβάλει την παραίτησή της στον πρόεδρο της Κνεσέτ, Ρέουβεν Ρίβλιν.

Πρώην δικηγόρος, η Λίβνι είχε αναλάβει τα ηνία του Καντίμα το 2009 αντικαθιστώντας τον πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις διαφθοράς.
Πηγή: skai.gr