Moιρασμένες οι εντυπώσεις από την τηλεμαχία Μπάιντεν – Ράιαν (video)

Μοιρασμένες είναι μέχρι στιγμής οι εντυπώσεις από την τηλεμαχία του αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Ρεπουμπλικανών Πολ Ράιαν, με διεθνή ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «ισοπαλία».

Σε μια πρώτη δημοσκόπηση για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου CBS, τo 50% των 431 αναποφάσιστων ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν υποστήριξαν πως καλύτερη παρουσία είχε ο Μπάιντεν, 31% ο Ράιαν και 19% δήλωσε ότι οι δυο ανθυποψήφιοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι.

Αντιθέτως, αντίστοιχη έρευνα του CNN ανέφερε ότι 48% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, οι οποίοι παρακολούθησαν την τηλεμαχία, πιστεύουν πως ο Ράιν τα πήγε καλύτερα έναντι ποσοστού 44% που υποστήριξαν πως προτίμησαν τον Μπάιντεν.



Σύμφωνα με το VOA
, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε απ’ τους Ρεπουμπλικανούς στο Κογκρέσο, «να επιτρέψουν» στην κυβέρνηση Ομπάμα να επιδιορθώσει την οικονομία. Απαντώντας ο κ. Ράιαν τόνισε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα ανέλαβε την εξουσία το 2008 όταν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου ήλεγχαν οι Δημοκρατικοί και «μπορούσε να κάνει ότι ήθελε». Η κυβέρνηση τότε είχε πει στον αμερικανικό λαό ότι το πακέτο προώθησης της οικονομίας θα έφερνε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%, αλλά η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύσσεται με ρυθμό 1,3%, σημείωσε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την Αντιπροεδρία.

Από τη πλευρά του ο αμερικανός Αντιπρόεδρος έδωσε έμφαση στις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η κυβέρνηση Ομπάμα τα τελευταία 4 χρόνια για την ενίσχυση της οικονομίας, για την στήριξη της μεσαίας τάξης και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο κ. Ράιαν επανέλαβε το πρόγραμμα 5 σημείων του Ρεπουμπλικανού προεδρικού υποψηφίου Μιτ Ρόμνι για την αναθέρμανση της οικονομίας, που όπως είπε ο κ. Ράιαν «κουτσαίνει».

Επίσης οι δύο υποψήφιοι
αναφέρθηκαν εκτεταμένα στα προγράμματα των δύο κομμάτων μεταρρύθμισης του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ, καθώς και στις αλλαγές που προτείνουν για τα κοινωνικά προγράμματα συνταξιοδότησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης υπερήλικων.
Πηγή: skai.gr