Κλείσιμο

Καναδάς: Απαγορεύτηκε η είσοδος στον πάστορα Τζόουνς

O διαβόητος αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς δήλωσε ότι τού απαγορεύτηκε η είσοδος στον Καναδά μετά από ένα βίντεο κατά του Μωάμεθ που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις σε ολόκληρο τη μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Τζόουνς, ο οποίος προκάλεσε αιματηρές ταραχές σε μουσουλμανικές χώρες στο πρόσφατο παρελθόν μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του για δημόσιο κάψιμο του Κορανίου, είχε προσκληθεί να μιλήσει σε συγκέντρωση στο Τορόντο για την ταινία «Η Αθωότητα των μουσουλμάνων», που δυσφημεί το Ισλάμ και τον Μωάμεθ.

Ο πάστορας από τη Φλόριντα, δήλωσε ότι οι διασυνοριακές υπηρεσίες του Καναδά τον πέρασαν από δεύτερο έλεγχο, που περιελάμβανε ανάκριση και την έρευνα του οχήματός του. Στη συνέχεια κρατήθηκε στο συνοριακό σταθμό επί αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι καναδικές αρχές επικαλέστηκαν νομικά προβλήματα όπως ένα αμφισβητούμενο διδακτορικό στη Γερμανία ως λόγους για να τού απαγορεύσουν την είσοδό στη χώρα.

«Οι λόγοι είναι αρκετά ψεύτικοι, κατά τη γνώμη μου» δήλωσε.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης με την ονομασία «Καναδοί ενωμένοι κατά της τρομοκρατίας» είπαν ότι αυτή θα πραγματοποιούνταν χωρίς την παρουσία του Τζόουνς, ενώ οι καναδικές αρχές αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο
μήνα, η Γερμανία αρνήθηκε επίσης την είσοδο στον «πάστορα του μίσους», αναφέροντας ότι η επίσκεψή του ήταν αντίθετη προς το «συμφέρον για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης» καθώς τον είχε προσκαλέσει για ομιλία μια ακροδεξιά ομάδα.
Πηγή: skai.gr