Κλείσιμο

Πολύνεκρη επιδρομή κατά ιρακινούΙ σπιτιού

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και νοσοκομειακές πηγές, τα θύματα θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού που έγινε στόχος δύο πυραύλων και κατέρρευσε. Ηδη, έχουν μεταφερθεί 22 πτώματα για ταφή σε νεκροταφείο της πόλης, ο υπεύθυνος του οποίου δήλωσε ότι οι νεκροί είναι γυναίκες, παιδιά και έφηβοι.
«Ένα αμερικανικό αεροπλάνο χτύπησε αυτό το σπίτι και έπαθαν ζημιές άλλα τρία σπίτια. Το μόνο που απέμεινε είναι διαμελισμένα πτώματα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο Ρόιτερ. Οι περίοικοι σκάβουν μέσα στα ερείπια για να βρουν τυχόν επιζώντες.
Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα είχε ως στόχο ένα σπίτι που χρησιμοποιεί ως καταφύγιο ένα δίκτυο μαχητών, υπό την ηγεσία του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, ενός μαχητή που κατηγορείται για δεσμούς με την Αλ Κάιντα.
Ο ταξίαρχος Μαρκ Κίμιτ δήλωσε πως δεν αμφισβητεί τους ιρακινούς ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους περίπου 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή. Τόνισε πως υπήρχαν «σημαντικές πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών», σύμφωνα με τις οποίες μέλη του δικτύου βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ίδιος ο Ζαρκάουι ήταν εκεί.
>
Έκρηξη βόμβας στη Βασόρα

Ένας Πορτογάλος και δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας σε δρόμο έξω από τη Βασόρα, και δύο Ιρακινοί τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.
«Το πτώμα ενός Πορτογάλου, που καταγράφηκε ως Ρομπέρτο Κάρλος, εργαζόμενου για την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Al-Atheer, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βασόρας έπειτα από επίθεση εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε στον δρόμο που οδηγεί στο Ζουμπάιρ», δήλωσε νοσοκομειακή πηγή.
Πηγή: skai.gr