Κλείσιμο

Τεστ ετοιμότητας η Δευτέρα στο Ολυμπιακό Λονδίνο

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα στο δίκτυο συγκοινωνίας, κατά την πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων που οι Λονδρέζοι θα κατευθυνθούν στα γραφεία τους έχοντας στην πόλη τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες θα πραγματοποιούνται 3 εκατομμύρια δρομολόγια επιπλέον των 12 εκατομμυρίων που γίνονται καθημερινά στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πρωτεύουσας.

Οι επιβάτες του υπογείου σιδηροδρόμου καλούνται να αποφεύγουν ορισμένους σταθμούς-κόμβους, λόγω της αναμενόμενης πολύ αυξημένης κίνησης. Ήδη με μεγάλες καθυστερήσεις διεξάγεται η κίνηση σε ορισμένους δρόμους του Λονδίνου, λόγω των Ολυμπιακών λωρίδων και της διαφορετικής ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών.

Εξηγήσεις καλείται επίσης να δώσει η Μητροπολιτική Αστυνομία, καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι υπεύθυνοι φύλαξης του σταδίου Γουέμπλεϊ, που φιλοξενεί Ολυμπιακές αναμετρήσεις ποδοσφαίρου, έχασαν τα κλειδιά ασφαλείας. Η Σκότλαντ Γιαρντ διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν υπήρξε υπονόμευση της ασφάλειας καθώς άλλαξαν άμεσα οι κλειδαριές. Ο Τύπος αναφέρει παρόμοιο περιστατικό και στο κέντρο τένις στο Γουίμπλεντον.

Έρευνα διεξάγεται επίσης για τις ουρές εκατοντάδων θεατών στα σημεία πώλησης φαγητού και ροφημάτων στο Γουέμπλεϊ. Τα καταστήματα και οι πωλητές δε δέχονταν κάρτες VISA παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές έχουν ενημερώσει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αγορών στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για όσους δεν έχουν πάνω τους ρευστό.

Εξάλλου και την Κυριακή συνεχίστηκε το πρόβλημα των εκατοντάδων άδειων θέσεων σε πολλά αθλήματα. Πρόκειται για εισιτήρια που έχουν παραχωρηθεί σε χορηγούς, ΜΜΕ και μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας. Την Κυριακή οι διοργανωτές κάλυψαν ορισμένα κενά με στρατιώτες, ενώ εξετάζεται ορισμένα εισιτήρια να μοιραστούν σε μαθητές και τους δασκάλους τους.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός,Λονδίνο