Μέχρι σήμερα, στη Γαλλία, μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια (και όχι όσοι συζούν με σύμφωνο συμβίωσης) μπορούν να υιοθετούν.
Ο κ. Ερό σημείωσε ότι το πρώτο μισό του 2013, όλα τα ζευγάρια, χωρίς διακρίσεις, θα έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά.
Σημείωσε ότι «η κοινωνία μας εξελίσσεται, ο τρόπος ζωής και η νοοτροπία αλλάζει. Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί σε αυτό».
Σύμφωνα με έρευνα του Ifop οι ομοφυλόφιλοι ψηφοφόροι στη Γαλλία αποτελούν το 6,5% του εκλογικού σώματος, ενώ σύμφωνα με άλλη έρευνα, που έγινε στις αρχές του χρόνου, το 63% των Γάλλων είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και το 56% είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
Αρκετές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Σουηδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία και η Βρετανία, επιτρέπουν την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.


Δείτε ζωντανά
Ακούστε ζωντανά














Follow @skaigr