KOΣΜΟΣ


Σε κώμα ο Μουμπάρακ

Από την Deutsche Welle|Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ νοσηλεύεται σε καταστολή μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο διατηρούμενος στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Διαψεύστηκαν αρχικές πληροφορίες που τον ήθελαν κλινικά νεκρό.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Όπως μετέδωσαν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου επικαλούμενα αναφορές των γιατρών του Μουμπάρακ, ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου μεταφέρθηκε τη νύχτα της Τρίτης σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη συνοικία Μαάντι του Καΐρου, όπου και διασωληνώθηκε.

Νωρίτερα, το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αιγύπτου είχε μεταδώσει ότι ο 84χρονος πρώην πρόεδρος είναι κλινικά νεκρός. Την πληροφορία αυτή διέψευσε όμως εκπρόσωπος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Αιγύπτου, ο οποίος δήλωσε ότι ο ασθενής βρίσκεται σε "εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση" νοσηλευόμενος στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Υπεύθυνος για εκατοντάδες θύματα

Η καρδιά του Χόσνι Μουμπάρακ είχε σταματήσει να χτυπά και επανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσώπων των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας, με τη βοήθεια ηλεκτροσόκ.

Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου είχε υποστεί προ ημερών άλλα δύο καρδιακά επεισόδια, αλλά οι γιατροί είχαν κατορθώσει να τον επαναφέρουν στη ζωή. Λέγεται ότι υποφέρει επίσης από βαριά κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο 84χρονος Μουμπάρακ είχε οδηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες σε φυλακή της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μετά την ισόβια καταδίκη του.

Το δικαστήριο είχε καταδικασει το Μουμπάρακ στις αρχές Ιουνίου, ως υπεύθυνο για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έφτασε τα 850.

Στη μάχη για τη διαδοχή του δεν υπάρχει ακόμη ξεκάθαρος νικητής. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών το βράδυ της Κυριακής, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα αποτελέσματα. Οι διεκδικητές του προεδρικού αξιώματος, ο Μοχάμεντ Μούρσι των Αδελφών Μουσουλμάνων και ο Αχμέντ Σαφίκ πρώην στενός συνεργάτης του έκπτωτου Μουμπάρακ, παρουσιάζουν αμφότεροι τους εαυτούς τους ως νικητές των εκλογών.
 
Βρετανία: Εικόνα διάλυσης στο κυβερνών κόμμα, μετά τη βουλευτική ανταρία
Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία, μετά την ανταρσία πλέον των 100 βουλευ…
19.05.2013, 16:02
Ιραν: Η Επαναστατική Φρουρά σε πλήρη ετοιμότητα κατά τις επερχόμενες εκλογές
Τα σχόλια του συνταγματάρχη Ρασούλ Σαναεΐράντ, ανώτερου αξιωματούχου της Φρουράς, συνιστούν μία ηχηρή προειδοπ…
19.05.2013, 14:37
Κύπρος: Το 69,2% έχει θετική γνώμη για την παραμονή της Κύπρου στο ευρώ
Την ίδια στιγμή, το 58,2% των ερωτηθέντων επικροτεί την έγκριση του Μνημονίου από τη Βουλή ενώ το 32,6% εκφράζ…
19.05.2013, 13:14
Νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Η νέα εκτόξευση έρχεται μία ημέρα έπειτα από την εκτόξευση τριών πυραύών μικρού βεληνεκούς πάνω από τα νερά τη…
19.05.2013, 12:51
Κύπρος: Αγορά δύο πολεμικών σκαφών για την ενίσχυση επιτήρησης της ΑΟΖ
Όπως επισημαίνει ο υπουργός Άμυνας της Λευκωσίας, Φώτης Φωτίου, η έρευνα και ανόρυξη υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ …
19.05.2013, 12:34
Συρία: Τουλάχιστον 16 νεκροί μετά από βομβαρδισμό πόλης-οχυρού των ανταρτών
Στόχος των πληγμάτων ήταν η πόλη Κουσέιρ, η οποία διαφεύγει εδώ και ένα χρόνο του ελέγχου του καθεστώτος του π…
19.05.2013, 11:42
Ιμράν Καν: Ο Αλτάφ Χουσεΐν «ευθέως υπεύθυνος» για το φόνο της Ζάχρα Σαντίντ
Ο Αλτάφ Χουσεΐν, πολιτικός αντίπαλος του κ. Καν, είναι ο επικεφαλής του κόμματος MQM, το οποίο είναι παραδοσια…
19.05.2013, 11:21
Ιράν: Απαγχονισμός φερόμενων κατασκόπων των ΗΠΑ και του Ισραήλ
Σύμφωνα με το κρατικό ιρανικό ραδιόφωνο, ο Μοχάμεντ Χειντάρι, ο οποίος κατηγορούταν πως πωλούσε απόρρητες πληρ…
19.05.2013, 09:45
ΗΠΑ: Πλουσιότερος κατά 590,5 εκατομμύρια δολάρια ο νικητής του Powerball
Το νικηφόρο δελτίο αγοράσθηκε στην πολιτεία της Φλόριντα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τ…
19.05.2013, 09:15
Ισραήλ: Κίνδυνος για το Τελ Αβίβ τα όπλα που δίνει η Ρωσία στη Συρία
«Αυτά δεν είναι οποιαδήποτε όπλα, είναι όπλα που αλλάζουν την ισορροπία, και για αυτόν τον λόγο αποτελεί ευθύν…
19.05.2013, 09:02

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked