Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από συγκρούσεις Μουσουλμάνων – Βουδιστών

Πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 54 τραυματίσθηκαν στη Μιανμάρ από τις 28 Μαΐου ως τις 14 Ιουνίου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα στη μουσουλμανική και τη βουδιστική κοινότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα New Light of Myanmar.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι οι συγκρούσεις έγιναν στην επαρχία Ρακχίν, στην οποία μαίνεται η βία ανάμεσα στις δύο θρησκευτικές ομάδες.

Το ρεπορτάζ δεν διευκρινίζει εάν στα θύματα περιλαμβάνονται οι δέκα μουσουλμάνοι τους οποίους λιντσάρισαν βουδιστές στις 3 Ιουνίου, με αφορμή το βιασμό και τη δολοφονία μίας γυναίκας.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 50. Ωστόσο οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα η αστυνομία απαγορεύει το βράδυ την κυκλοφορία στην πρωτεύουσα της επαρχίας, προκειμένου «να αποκαταστήσει την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια».

Τουλάχιστον 31.900 άνθρωποι και από τις δύο θρησκευτικές ομάδες της επαρχίας Ρακχίν φιλοξενούνται σε στρατόπεδα προσφύγων εξ αιτίας της βίας, ενώ άγνωστοι έχουν βάλει φωτιά σε χιλιάδες σπίτια.
Πηγή: Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο