Η υπερασπιστική ομάδα του πρώην αιγύπτιου ηγέτη ανακοίνωσε επίσης ότι θα ασκήσει ξεχωριστή έφεση στις καταδικαστικές αποφάσεις.
Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια δεσμά τον Χόσνι Μουμπάρακ και τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Χαμπίμπ αλ Άντλυ, για το ρόλο τους στις δολοφονίες εκατοντάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών κατά την εξέγερση που ξεκίνησε στη χώρα τον Φεβρουάριο του 2011, ωστόσο απήλλαξαν των κατηγοριών τους έξι ανώτατους συμβούλους τους. Επίσης η δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε το Σάββατο απαλλάσσει τον κ. Μουμπάρακ και τους δύο γιους του, Γκαμάλ και Αλάα, από τις κατηγορίες για διαφθορά.
Οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει την επιβολή θανατικής ποινής, αλλά το δικαστήριο ανέφερε ότι παρόλο που ο Χόσνι Μουμπάρακ απέτυχε στο να αποτρέψει τις δολοφονίες, δεν ήταν άμεσα υπεύθυνος γι’ αυτές.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφάλειας ανέφεραν την Κυριακή ότι ο κ. Μουμπάρακ βρίσκεται στην φυλακή Τοράχ, νότια του Καΐρου, φοράει πλέον την μπλε στολή των καταδίκων, ενώ πάρθηκαν και οι σχετικές φωτογραφίες που προβλέπουν οι κανονισμοί για τους φυλακισμένους.
Οι δικαστικές αποφάσεις προστέθηκαν στις πολιτικές πιέσεις που έχουν ενταθεί, καθώς ο τελευταίος Πρωθυπουργός του καθεστώτος Μουμπάρακ, Αχμέντ Σαφίκ, φαίνεται να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει των επαναληπτικών προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα Ιουνίου.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.